Hulp en advies over letselschade whiplash

Letselschade door een ongeval

Helaas lopen er in Nederland veel te veel mensen letselschade op door een ongeval. Letselschade kan varieren van klein letsel (bijvoorbeeld een gekneusde pols) tot zwaar letsel (denk aan een dwarslaesie).

Ook klein letsel kan erg vervelend zijn. Het kan best zijn dat u door een gekneusde pols een week uit de running bent op uw werk. Of dat u als zelfstandig ondernemer werkt en dat u door een gebroken been niet uw beroep uit kunt oefenen.

Als u van mening dat u letselschade heeft opgelopen, dan zijn er diverse mogelijkheden om uw recht te behalen. Een vervelende uitzondering hierop is letselschade door een whiplash.

Letselschade door een whiplash

Een whiplash is snel opgelopen, veel sneller dan mensen denken en de gevolgen van een whiplash worden vaak ontzettend onderschat. Letselschade door een whiplash kan grote gevolgen hebben. U kan (gedeeltelijk of volledig) arbeidsongeschikt worden verklaard en dit heeft natuurlijk grote gevolgen. Uw inkomen daalt, u moet anders gaan leven, wellicht zelfs wel gaan verhuizen. Een whiplash is niet altijd even gemakkelijk aan te tonen en het is soms nog moeilijke om aan te tonen dat u schade oploopt door een whiplash. Wat belangrijk is, is de mate van handenarbeid in uw beroep. Kan u uw beroep nog gedeeltelijk uitvoeren of helemaal niet meer? Vervolgens is uw eigen verzekering (of die van uw werkgever) van belang.